От Възраждане имат готов състав на кабинет. Това заяви по време

...
От Възраждане имат готов състав на кабинет. Това заяви по време
Коментари Харесай

Възраждане при президента: Имаме готов състав на кабинет

От " Възраждане " имат подготвен състав на кабинет. Това съобщи по време на консултациите при президента водачът на партията Костадин Костадинов.

" Можем да водим диалози и ги водим, различен е въпросът какъв е резултатът от тях. В Народното събрание има разговор сред глухи. Всички повтарят това, което желаят да чуят гласоподавателите им, и това е обикновено. Работата, която би трябвало да свърши това Народно заседание, е значима. За нас задачата за сформиране на кабинет е може би най-важната, която сега Народното събрание би трябвало да извърши ", счита той.

" След като бъде връчен първият мандат, можем да водим диалози. Ще настояваме на позициите, които сме имали и преди този момент. „ Възраждане “ е предвидима политическа групировка. Правим това, което сме споделили, и го пазиме непрестанно ", акцентира Костадинов.

„ Не слагаме под въпрос влизането в Еврозоната към този момент. Поставяме въпрос за времето. В самия контракт е записано ясно и изрично, че би трябвало да се влезе в Еврозоната от малко малко, когато всички стопански системи реализиран несъмнено равнище на съгласуемост. В момента не сме мощна стопанска система “, разяснява още водачът на „ Възраждане “.

 

„ Ясно е, че имаме признат поредно от няколко държавни управления Национален проект за въвеждане на еврото. По-скоро чакам българският парламент и вие като част от него да следите по какъв начин се извършва този проект за постигането на така наречен Маастрихтски критерии. Важно е да се стремим към покриването на тези критерии: те са положителни и за българската стопанска система, и за българските жители “, сподели от своя страна президентът.

 

" Консултациите са значими, тъй като до момента в който преди рецесиите бяха на прага на дома ни, те към този момент са вътре - и обществена, и икономическа, рецесия в сигурността, единствено на километри от нас бушува война, нараснал миграционен и бежански напън. Това изисква България да има постоянно държавно управление, което да поеме значими решения, решения с дълготраен небосвод и да има поддръжка от стабилно парламентарно болшинство ", сподели още президентът Румен Радев.

 

Държавният глава организира съвещания с парламентарните сили в 48-ото Народно заседание според конституцията преди да връчи първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление. Президентът към този момент беседва с ГЕРБ-СДС, „ Продължаваме Промяната “ и Движение за права и свободи, през днешния ден се среща с четвъртата по величина парламентарна група в новия парламент „ Възраждане “.

Очаквайте детайлности!
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР